Ledig tjänst – Konstlärare 100% vikariat

 

Konstlärare, 100 %

 

Solviks folkhögskola ligger beläget 1,5 mil norr om Skellefteå. Totalt har skolan ca 200 deltagare på långa kurser, flera hundra på de korta kurserna och på skolan jobbar ca 50 engagerade medarbetare.

Solvik är en rörelseanknuten folkhögskola som på kristen värdegrund och utifrån regeringens uppdrag erbjuder en god pedagogisk miljö som stimulerar individer och grupper till utveckling, bildning och lärande.

 

 

Arbetsbeskrivning

Solviks folkhögskola har en lång tradition av verksamhet inom konst och kultur. Idag består skolans konstutbud av konstlinjens tre årskurser, ett par fristående konst- och kulturkurser samt en utbildning i dataspel och filmeffekter.

Tjänsten omfattar i huvudsak undervisning på konstlinjen samt en del på allmänna linjens konstinriktning.

Undervisningsmomenten är måleri, teckning, grafik, foto och datorframställda bilder. Det finns goda möjligheter att utveckla ytterligare undervisningsblock utifrån dina och kursdeltagarnas önskemål.

Du kommer att ingå i ett arbetslag med andra pedagoger och stödpersoner. Deltagargrupperna varierar från de som vill prova på konstnärligt skapande till de som behöver arbeta fram en portfolio till publika utställningar eller för ansökan till olika konst- och designskolor

Kvalifikationer

Vi söker dig som är väl förtrogen med de flesta tvådimensionella teknikerna. Det är meriterande om du även kan arbeta med tredimensionella tekniker. Du bör ha ett dokumenterat hantverksmässigt kunnande i de aktuella teknikerna samt en konceptuell och samtidsinriktad konstsyn.

Din bakgrund kan vara bildlärare/fritt utövande konstnär/ illustratör/ designer. Vi önskar att ansökan kompletteras med en dokumentation av ditt eget konstnärliga arbete i form av 3-5 teckningar, 3-5 målningar samt 3-5 valfria verk, som bifogas på USB-minne alternativt länk till portfolio på internet. En variation av tekniker och uttryck är önskvärt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt portfolio.

 

Anställningsform:
Vikariat läsåret 2018/2019. Heltid

Tillträdesdag:
2018-08-20 eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner vid frågor:
Andreas Berglund, rektor. Telefonnr 0910-73 20 20 eller 070-362 86 10.
Peter Stenlund, kursansvarig lärare på Konstlinjen. Telefonnr 0910-73 20 26.

Facklig företrädare
Jerry Marklund, lärare. Telefonnr 0910-73 20 21 eller 070-359 50 03 (Förbundet Folkhögskollärarna)

Din ansökan
Sänd din ansökan med personligt brev, CV och portfolio till
info@solviksfolkhogskola.se
eller skicka via post till administrationen:
Kerstin Lidman, Solviks Folkhögskola, Frostkåge 105, 934 92  Kåge.

Sista ansökningsdag
3 april 2018

 

Välkommen med din ansökan!