6 augusti, 2019 Andreas Grenholm

Lärare i matematik och naturkunskap

Solviks folkhögskola söker nu en lärare i matematik och naturkunskap

Solviks folkhögskola ligger beläget ca 1,5 mil norr om Skellefteå. Totalt har skolan ca 200 deltagare på långa kurser, flera hundra på de korta kurserna och på skolan jobbar c.a 50 engagerade medarbetare.

Solvik är en rörelseanknuten folkhögskola som på kristen värdegrund och utifrån regeringens uppdrag erbjuder en god pedagogisk miljö som stimulerar individer och grupper till utveckling, bildning och lärande.

Tjänstebeskrivning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med 6 månaders provanställning.

Tillträdesdag2019-09-02, eller enligt överenskommelse.

Tjänsten innefattar undervisning i matematik och naturkunskap på motsvarande grundskole- och gymnasienivå på vår Allmänna kurs. Där studerar både ungdomar och vuxna och vi arbetar ofta med både lärare och stödpersoner i grupperna.

En mindre del av tjänsten består av undervisning på våra seniorkurser. Där styrs kursinnehållet i hög grad av deltagarnas önskemål och det finns en frihet att jobba med de områden som intresserar dig och passar din kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarutbildning som innefattar ämnet matematik. Det är meriterande om du även har behörighet att undervisa i naturkunskap på gymnasienivå, eller har erfarenhet av att undervisa i detta.

Vi söker dig som har en kunskapssyn som betonar helhet och livskunskap och är solidarisk med Solviks värdegrund. Erfarenhet av vuxenutbildning och folkbildning är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom social kompetens och samarbetsförmåga. Är du intresserad av att möta människor i deras växande, samt har vilja och förmåga att entusiasmera, då kan du vara den person vi söker.

Kontakt

Andreas Berglund, rektor.
0910-73 20 20 eller 070-362 86 10

Johanna Sehlstedt, biträdande rektor och kursföreståndare för Allmän kurs.
0910-73 20 13 eller 070-517 22 58

Jerry Marklund, ombud Förbundet Folkhögskollärarna/Lärarförbundet
0910-73 20 21 eller 070-359 50 03

Ansökan

Ansökan med personligt brev och CV skickas till info@solviksfolkhogskola.se

Sista ansökningsdag: 2019-08-31

Vi är angelägna med att komma igång med ansökningsprocessen så snart som möjligt så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!