Datorgrafisk inriktning på allmän kurs

Vi har en ny datorgrafisk inriktning på vår Allmänna kurs. Den passar dig som vill kombinera kärnämnesstudier med lektioner i datorgrafik och dataspelsutveckling. Inriktningen går att söka nu, med kursstart den 26 augusti. Lärare på kursen är bland andra Daniel Burlin. Honom hittar ni i Solviks monter på Nordsken under helgen ifall ni har frågor.

Stockholm

Vi har varit på vår årliga Stockholmsresa med våra musikproducenter. Där träffade vi låtskrivare, producenter, mixare och mastrare från musikbranchen. En av dem var Povel Olsson som jobbat med massor av kända artister som t ex Veronica Maggio och Robyn. Han visade hur han producerat en låt till ”The Royal Concept” samt hur han jobbar med musik till reklam. Oerhört intressant! Tack Povel! 

På Rockatown studios träffade vi Mike Eriksson, professionell mixare och producent som mixat massor av kända låtar som vi hört på radio. Han visade hur man tar en låt vidare från produktion till mix. Ett steg som kan vara svårt om man inte kan de rätta knepen. Väldigt intressant. Tack Mike! 

Vi träffade också Tobias Grenholm som producerat och mixat massor av musik. Han visade hur man kan jobba med editering av trummor och hur man får mixen riktigt fet. Tack Tobias! 

På Cuttingroom träffade vi Martin Ankelius som mastrat massor av kända låtar. Han delade med sig av massor av bra tips om branschen och om mastring samt att han masserade en av våra elevers låtar. Tack Martin! #musikproduktion #mixning 

Vi besökte också Anders Petterson. En åtskrivare, producent och musiker som jobbat med massor av artister som t ex Darin, Lykke Li, Eagle Eye Cherry mm. Här fick vi massor av bra tips om både låtskrivning och produktion. Mycket intressant. Tack Anders!

Androidkurs

Höstterminen 2019 erbjuder Solviks Folkhögskola en ny terminskurs i digital teknik. Den vänder sig till dig som är nybörjare och vill komma igång med din Android mobiltelefon och även lära dig mer om hur en surfplatta fungerar. Är du intresserad eller vet någon som du tror är det så är det bara att höra av sig till oss!

Joy Deb på besök

I veckan så har vi haft besök av låtskrivaren och producenten Joy Deb. Joy har skrivit och producerat massor av fantastiska låtar både nationellt och internationellt. Vi fick massor av användbara tips och trix och en inblick i hur han jobbar med produktioner och låtskrivning. Otroligt intressant och inspirerande och vi tackar Joy för att han tog sig tiden att besöka oss. #låtskrivning #musikproduktion#solviksmusiklinje #studio

Hållbara måndagar

Vi tar nya grepp på Solvik! Måndagar väljer vi att tills vidare servera två helt vegetariska lunchrätter. Våra deltagare har önskat att vi tänker mera på miljön och med tanke på agenda 2030 känns detta helt rätt. Vi hoppas att detta blir en succé.

Livsfabriken hade inspirationsföreläsning i restaurangen tisdag 19/3 där Emma Cedergren bl a berättade om hur vi kan hitta en kost som passar in i vår livsstil och som stärker vårt välbefinnande, fokus och immunförsvar. Ett trettiotal intresserad kom och lyssnade och ställde många frågor. Det bjöds på kaffe och rawfood bollar som var mycket uppskattade.